Het gebouw

Doordat de Mukkenstal in 2013 gebouwd is, voldoet het aan de laatste bouweisen voor kindercentra. Dit wil zeggen dat we goede looplijnen hebben kunnen realiseren om de medewerkers zo min mogelijk te belasten en zij meer tijd en oog voor de kinderen hebben. Bijvoorbeeld door op elke groep een keuken te plaatsen die in de groep staat zodat de medewerker, terwijl hij in de keuken het fruit klaarmaakt, toch de groep in kan kijken en het overzicht houdt. De sanitaire ruimte ligt tussen de twee groepsruimten in. Door gebruik te maken van grote ramen en glazen deuren, blijft er zicht op de groep en andersom, ook in de sanitaire ruimte. Door in deze ruimte meer afzuigpunten dan  inblaaspunten te maken worden ongewenste geurtjes zoveel mogelijk vermeden.

Wanneer ouders de kinderen komen brengen, komen zij binnen in een ruime hal waar jassen en schoenen achter een wandje geplaatst kunnen worden. Ook de maxicosi kan eventueel bij ons achter gelaten worden wanneer bijvoorbeeld vader het kind brengt en moeder weer haalt.

We hebben ook een aparte voedingsruimte aangrenzend aan beide groepsruimtes waardoor er in alle rust een baby de fles gegeven kan worden. Wanneer er geen baby’s gevoed worden kan deze ruimte ook gebruikt worden om een activiteit met bijvoorbeeld de éénjarige van beide groepen te doen.

In het grootste gedeelte van het gebouw ligt een PVC vloer met daaronder vloerverwarming. Kinderen hoeven dus geen schoenen aan binnen wat beter voor de voeten is. De ruwe PVC vloer zorgt ervoor dat kinderen niet snel uit zullen glijden. In de buitenmuren van de groepsruimten zijn veel ramen te vinden die zo mogelijk tot op de grond doorlopen. Het idee hierachter is dat we het ruimtelijke gevoel van buiten naar binnen halen. De kleinste kinderen kunnen zo ook naar buiten kijken.

Omdat wij gezondheid hoog hebben staan in onze visie, is er veel zorg besteed aan het luchtventilatiesysteem. Beide groepsruimten, de activiteiten ruimte en de slaapkamers hebben een CO2 meter. Zodra er teveel CO2 in de ruimte is, wordt er automatisch meer zuivere lucht ingeblazen. In de groepsruimte is dimbaar licht zodat baby’s niet in felle lampen hoeven te kijken als zij op hun rug liggen.