Over ons

Wij zijn Paul en Monique Litjens en samen met onze vier kinderen, Luuk, Niels, Janne en Floor wonen we op de boerderij. Naast de kinderopvang fokken we jongvee voor derden op. Bij de Mukkenstal zo’n 100 stuks en bij de Mukkenweide zo’n 25 stuks.

Dagelijks genieten wij en vooral ook onze kinderen van al het moois dat het leven op de boerderij met zich meebrengt. Dit willen we graag ook aan andere kinderen meegeven.

Paul Litjens
Eigenaar van de Mukkenstal

In 2008 heb ik de boerderij van mijn ouders overgenomen en zijn Monique en ik hier samen met onze jongens Luuk en Niels komen wonen. Mijn dagelijkse werk bestaat uit het verzorgen van het vee en het onderhouden van het terrein op en rond beide locaties.

Ik doe mijn werk met veel plezier en ook de kinderen zijn vaak buiten te vinden om te helpen met het verzorgen van de dieren, op de tractor mee te rijden of lekker te ravotten.

Monique Litjens
Eigenaar en dagelijkse leiding van de Mukkenstal.

Voor de start van de Mukkenstal heb ik ruim tien jaar met veel plezier in het voortgezet onderwijs lesgegeven. In die tijd zijn onze vier kinderen geboren en zijn we naar de boerderij verhuisd. Ik vind het heerlijk om op de boerderij te wonen en ben blij dat we ook andere kinderen daar van mee kunnen laten genieten. Het idee van kinderopvang op de boerderij, is ontstaan in juni 2011. Wij hebben toen een bezoek gebracht aan een Campina collega van Paul, in Bergschenhoek. Hij en zijn vrouw waren net een agrarisch kinderdagverblijf gestart, de Koeienwei. Het concept sprak ons zo ontzettend aan dat wij onze mogelijkheden zijn gaan bekijken wat nu geresulteerd is in de Mukkenstal, Mukkenweide en Mukkenhorst. Vanaf januari 2015 ben ik bestuurslid en vanaf 2022 Voorzitter van de coöperatie Verenigde Agrarische Kinderopvang. In 2020 ben ik in de ledenraad van de LLTB, multifunctionele landbouw, gekomen.

Visie

In het pedagogisch beleid van onze kinderopvang gaan wij ervan uit dat ‘ieder kind uniek is’ en vanuit respect voor het individuele kind streven wij ernaar om aan te sluiten bij de dag van vandaag en het moment van nu, van ieder kind, dat bij ons is. Wij willen kinderen in de gelegenheid stellen om zich te kunnen ontwikkelen door te ervaren en waar individuele positieve aandacht, respect, veiligheid en geborgenheid geboden wordt. Een plek waar kinderen iedere dag kunnen genieten van ruimte, rust, dieren en natuur. Kortom een plek waar kind en natuur hand in hand gaan. Het spelend leren is bij ons een belevenis voor kinderen.

De Mukkenstal stelt hoge eisen aan kwaliteit. Deze kwaliteit houden we hoog door te werken volgens het handboek van de VAK, verenigde agrarische kinderopvang. Jaarlijks stellen wij het jaarplan op dat onderdeel is van de structurele kwaliteitsverbetering volgens het ISO kwaliteitsmanagementsysteem. Hierin worden doelstellingen geformuleerd, geanalyseerd en bijgesteld.

In ons veiligheid- en gezondheidsbeleid worden de risico’s in en om de opvang, voor kinderen én medewerkers in kaart gebracht. Er wordt benoemd welke grote en kleine risico’s er zijn en welke eventuele maatregelen er genomen moeten worden. Dit plan wordt jaarlijks geëvalueerd met het team en bijgesteld. Omdat we dieren op onze locatie hebben wordt ook hier extra aandacht aan besteed en wordt jaarlijks het zoönosen keurmerk bijgewerkt. Dit wil zeggen dat we stilstaan bij eventuele risico’s, alerter zijn op dierziektes en onze dieren waar nodig vaccineren.

 • De Mukkenstal
  Professionele kinderopvang
  op meerdere unieke locaties

 • Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
  7 maanden geleden
  De Mukkenstal

  1 oktober hebben we officieel de sleutel gekregen, dat betekent, aan de slag! ... Laat meer zienLaat minder zien

  1 oktober hebben we officieel de sleutel gekregen, dat betekent, aan de slag!

  Comment on Facebook

  Jullie gaan de goede kant op, veel succes 🤩!!

  Gefeliciteerd en veel succes!

  Heel veel succes! 🍀

  Maak er, wederom, iets moois van!!

  Gefeliciteerd en veel succes!🥳💪🍀

  💪🏼🍀 wauw succes!

  Heel veel succes!

  View more comments

  Meer laden...
 • Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons Meer laden...