Buitenschoolseopvang

Januari 2018 zijn we een tweede buitenschoolse opvang locatie gestart. Ook op de boerderij zoals jullie dat gewend zijn van ons. Het mooie aan deze locatie is dat het aan de rand van het natuurgebied de Leunse Paes ligt. Van ongeveer april tot september zal het jongvee hierin grazen.

Deze locatie staat nog meer dan de Mukkenstal in het teken van buiten spelen, daarom hebben we de buitenruimte laten ontwerpen door Buro Blad. Kinderen komen hierdoor nóg meer tot spel. Er is een groot dierenverblijf waar de konijnen, kippen en schapen te vinden zullen zijn.

Het aanbod is nagenoeg gelijk aan die van de Mukkenstal met uitzondering van de woensdag en vrijdagopvang, deze wordt alleen bij de Mukkenstal aangeboden net zoals de voorschoolse opvang

BSO bij de Mukkenweide

Wij bieden 40 weken opvang na schooltijd en 11 weken in de vakanties (tussen kerst en oud&nieuw zijn we gesloten). Kinderen worden op school opgehaald door de pedagogisch medewerkers of eigenaren van de BSO met de stint, huifkar of auto. Er wordt geen gebruik gemaakt van taxi’s. We rijden momenteel op de volgende scholen:

 • De Meent in Leunen
 • De PetrusBanden school in Venray
 • Coninxhof in Venray
 • De Kruudwis in Venray
 • De Keg in Venray

Opvang is inclusief eventuele broodmaaltijd, (zuivel)tussendoortje, fruit en drinken. Naschoolse opvang is tot 18.30 uur.

Na de eventuele broodmaaltijden hebben de kinderen keuze uit verschillende activiteiten. Ze kunnen deelnemen aan de aangeboden activiteiten zoals spellen doen, knutselactiviteiten, kookactiviteiten, in de moestuin werken en de dieren verzorgen. Ook kunnen ze natuurlijk zelf iets kiezen om te spelen zoals even lekker uitrusten met een boekje op de bank, voetballen in de wei, in de zand- of hooiberg spelen, op de crossbaan spelen, buiten spelen en nog veel meer. Onder begeleiding is het natuurlijk ook mogelijk om naar de stal te gaan. In het najaar is het mogelijk maïs op het land te gaan rapen, of in het vers gemaaid gras te spelen in de zomer.

Vakantie-opvang

In de vakantie zijn kinderen de hele dag op de BSO, dat betekent meer tijd om te spelen! Er worden dan ook extra activiteiten aangeboden zoals een uitstapje naar het bos, het maken van een blotevoeten pad, met een verrekijker op zoek naar dieren in de wei, koken&bakken, en nog veel meer!

Er zijn verschillende pakketten mogelijk (de woensdagen en vrijdagen icm de Mukkenstal):

 • 51 weken inclusief 11 vakantieweken, exclusief sluitingsdagen. Studiedagen in overleg.
 • 40 weken exclusief sluitingsdagen en vakanties. Studiedagen in overleg.
 • 11 weken vakantieopvang, mogelijk op maandag tot en met vrijdag van 7.30 (vervroegde opvang vanaf 7.00 uur) tot 18.30 uur, exclusief sluitingsdagen.

Voorschoolse opvang

Voor de Meent is er de mogelijkheid om voorschoolse opvang af te nemen vanaf 7.00 uur bij de Mukkenstal.

 • de Mukkenweide
  Weideweg 19
  5809 DZ Leunen

  info@demukkenstal.nl

  06 2532 8181

 • Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
  3 dagen geleden
  De Mukkenweide

  Alle scholen hadden vandaag studiedag maar toch hebben de kinderen ook vandaag veel geleerd en we over extreem weer!! Superspannend!!! ... Laat meer zienLaat minder zien

  Meer laden...