Buitenschoolse Opvang

BSO bij de Mukkenstal

Wij bieden 40 weken opvang na schooltijd en 11 weken in de vakanties (tussen kerst en oud&nieuw zijn we gesloten). Kinderen worden op school opgehaald door de pedagogisch medewerkers of eigenaren van de BSO met de stint of auto. Er wordt geen gebruik gemaakt van taxi’s. We rijden momenteel op de volgende scholen:

  • De Meent in Leunen
  • De PetrusBanden school in Venray
  • Coninxhof in Venray
  • De Kruudwis in Venray
  • De Keg in Venray

Opvang is inclusief eventuele broodmaaltijd, (zuivel)tussendoortje, fruit en drinken. Naschoolse opvang is tot 18.30 uur.

Na de eventuele broodmaaltijden hebben de kinderen keuze uit verschillende activiteiten. Ze kunnen deelnemen aan de aangeboden activiteiten zoals spellen doen, knutselactiviteiten, kookactiviteiten, in de moestuin werken en de dieren verzorgen. Ook kunnen ze natuurlijk zelf iets kiezen om te spelen zoals even lekker uitrusten met een boekje op de bank, voetballen in de wei, in de zand- of hooiberg spelen, op de crossbaan spelen, buiten spelen en nog veel meer. Onder begeleiding is het natuurlijk ook mogelijk om naar de stal te gaan. In het najaar is het mogelijk maïs op het land te gaan rapen, of in het vers gemaaid gras te spelen in de zomer.

Vakantie-opvang

In de vakantie zijn kinderen de hele dag op de BSO, dat betekent meer tijd om te spelen! Er worden dan ook extra activiteiten aangeboden zoals een uitstapje naar het bos, het maken van een blotevoeten pad, met een verrekijker op zoek naar dieren in de wei, koken&bakken, en nog veel meer!

Er zijn verschillende pakketten mogelijk:

  • 51 weken inclusief 11 vakantieweken, exclusief sluitingsdagen. Studiedagen in overleg.
  • 40 weken exclusief sluitingsdagen en vakanties. Studiedagen in overleg.
  • 11 weken vakantieopvang, mogelijk op maandag tot en met vrijdag van 7.30 (vervroegde opvang vanaf 7.00 uur) tot 18.30 uur, exclusief sluitingsdagen.

Voorschoolse opvang

Voor de Meent en Coninxhof is er de mogelijkheid om voorschoolse opvang af te nemen vanaf 7.00 uur.